تبليغاتX
علی دایی | Ali Daei - كربكندي: هيچ مربي به اندازه دايي نسبت به اوضاع تيم ملي اشراف ندارد
شنبه پانزدهم فروردین 1388

كارشناس فوتبال گفت: تا زماني كه به ورزش و فوتبال كشور نگاه مقطعي داشته باشيم، وضعيت تيم ملي هم همين خواهد بود و پيشرفت درستي نخواهيم داشت.

رسول كربكندي در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پيرامون اتفاقات رخ داده در تيم ملي فوتبال ايران، اظهار كرد: تا زماني كه به ورزش و فوتبال كشور نگاه مقطعي داشته باشيم، وضعيت تيم ملي همين خواهد بود. ما چيزي نكاشتيم كه بخواهيم آن را درو كنيم. ما هيچ نگاه درازمدت و ساختاري در اين زمينه نداريم و به طور مثال هيچ سرمايه‌گذاري در تيم‌هاي پايه نداريم.

وي افزود: متاسفانه ما برنامه‌اي جامع براي پيشرفت در ورزش و فوتبال نداريم كه اگر هر كسي مسووليتي را پذيرفت، ملزم باشد آن را ادامه دهد. اكنون در فوتبال مي‌بينيم كه تهران جدا از ساير استان‌ها، در درون خود رقابت‌هايش را برگزار مي‌كند، در حالي كه استان‌هاي ديگر بايد براي برگزاري مسابقات به استان‌هاي ديگر سفر كنند، اين يك اشكال ساده است كه در هيچ جاي دنيا به چشم نمي‌خورد. ما بايد براي پيشرفت، برنامه‌ريزي كنيم و به رشد از پايه بيانديشيم، نه اينكه تمام آمال و آرزوهاي ما صعود به جام جهاني فوتبال باشد.

كربكندي ادامه داد: رفتن به جام جهاني، همه فوتبال ما نيست؛ اينكه تحت هر شرايطي تيم ملي را به اين مسابقات برسانيم و در آنجا هم با ضعيف‌ترين نتايج جام را ترك كنيم، موفقيتي را براي ما نخواهد داشت. ما در حال حاضر حتي يك سياست‌گذاري مشخص، برنامه بلندمدت و تقويم يك‌ساله هم در فوتبال نداريم و وقتي چنين مسايل مهمي وجود ندارد، با انجام بحث‌هايي در زمينه صعود تيم ملي به جام جهاني و تغيير و تحولات كادر فني آن مخالفم.

اين كارشناس فوتبال تاكيد كرد: متاسفانه مسايل بسياري در ورزش و فوتبال ما وجود دارد كه نمي‌توان آنها را بيان كرد و اصلا معتقدم فدراسيون فوتبال حتي در بركناري علي دايي، تصميم‌گيرنده اصلي نبود و نمي‌توانست به تنهايي در اين مساله دخالت داشته باشد. اكنون كه تيم ملي در چنين مقطعي قرار دارد شرايط بسيار دشوار شده و ما حتي براي صعود به جام جهاني كار بسيار سختي را در پيش داريم.

وي درباره استراتژي درست در انتخاب سرمربي جديد تيم ملي، تصريح كرد: بعيد مي‌دانم هيچ مربي براي هدايت تيم ملي در سه بازي پا به ميدان بگذارد. مربي خوب خارجي كه اصلا نمي‌آيد و مربيان برجسته داخلي هم به طور طبيعي چنين مسووليتي را در يك بازه‌ زماني كوتاه نمي‌پذيرند، مگر كسي باشد كه سرش براي اين پست‌ها درد كرده و يا به خاطر عرق ملي، مسووليت را بپذيرد.

كربكندي افزود: در هر حال فكر مي‌كنم مربياني كه تاكنون سابقه هدايت اين تيم را داشته‌اند، مي‌توانند بهترين گزينه‌ها باشند چرا كه آنها در پذيرفتن اين مسووليت، استرسي نداشته و نسبت به ديگر مربيان، به تيم ملي اشراف بيشتري دارند. در شرايط فعلي اگر سرمربي جديد نتواند در تيم ملي براي راهيابي به جام جهاني موفق باشد، قطعا با وجود اينكه تاثير بسياري كمي هم داشته اما نامش در پرونده ناكامي ثبت خواهد شد؛ (بنده در تيم برق شيراز چنين وضعيتي را دارم و اين شرايط را درك مي‌كنم) البته اگر مربي جديد در اين سه مسابقه موفق باشد، اعتبار ريشه‌دار خوبي براي كارنامه‌اش خواهد بود.

وي تاكيد كرد: به هر ترتيب معتقدم تصميم نهايي بر سر انتخاب سرمربي جديد بايد هر چه سريع‌تر انجام شود تا او بتواند در مسابقات باقي‌مانده از ليگ، بازيكنان تاثيرگذار را انتخاب كرده و به تنش‌هاي جاري در تيم ملي هم در كوتاه‌ترين زمان پايان دهد. پيروزي تيم ملي برابر كره شمالي در مسابقه بعدي غيرممكن نيست و البته تنها راه فدراسيون فوتبال و تيم ملي براي برون‌رفت از وضعيت فعلي است. اكنون گزينه‌هاي مختلفي براي هدايت تيم ملي مطرح مي‌شود كه بعضا حتي صحبت خاصي هم با آنها نشده، لذا ما به هيچ وجه ديدگاه فدراسيون در اين بحث را نمي‌دانيم و تنها اميدواريم سرمربي جديد هرچه سريع‌تر انتخاب شود.

كربكندي در پايان درباره بركناري علي دايي از تيم ملي نيز گفت: به طور طبيعي وقتي تيمي در چنين جايگاه و شرايطي قرار مي‌گيرد، راحت‌ترين راه براي مسوولين، تعويض سرمربي است. متاسفانه وقتي برنامه تلويزيوني 90 را ديدم، بحث‌ها به گونه‌اي بود كه احساس مي‌شد بازيكنان كمترين تقصير را در ناكامي تيم ملي دارند، در حالي كه آنها اصلي‌ترين عامل هستند. بازيكنان ابزار مربي هستند اما وقتي دايي آنها را انتخاب كرد و پايشان ايستاد و آنها نتوانستند كار خاصي در زمين انجام دهند، تيم نتيجه نمي‌گيرد و فشارها روي سرمربي خواهد بود. فضاي فوتبال حتي در ديگر نقاط دنيا هم چنين شرايطي را داشته و مربيان هم خود چنين وضعيتي را پذيرفته‌اند. فكر مي‌كنم اكنون هيچ مربي به اندازه علي دايي نسبت به اوضاع تيم ملي ايران اشراف ندارد اما خب اولين و اصلي‌ترين شوكي كه به هر تيمي وارد مي‌آورند،‌ تعويض سرمربي است.

نوشته شده توسط علیرضا در 17:8 | لینک ثابت